Språkkonsulenter med lang og bred erfaring fra klarspråksarbeid

Å skrive i klarspråk betyr at leserne dine finner det de trenger, forstår det de finner, og kan bruke det de finner, til å gjøre det de skal.

Vi hjelper deg med klarspråk

Et klarspråksprosjekt kan gjennomføres på flere måter. Den enkleste formen er rene skrivekurs der vi kurser de ansatte og gir dem inspirasjon og verktøy til å skrive bedre. De litt større prosjektene begynner med at man setter opp mål og gjennomfører en behovsanalyse, før man deretter avgrenser prosjektet og jobber med de aktuelle tekstene. Effekten kan måles ved hjelp av nullpunkts- og effektanalyser før man gjennomfører en evaluering etter at prosjektet er avsluttet.

Våre språkkonsulenter

I Totaltekst har vi språkkonsulenter med lang erfaring fra klarspråksarbeid både i det offentlige og i privat næringsliv. Alle språkkonsulentene våre har bestått Språkrådets kompetanseprøve i enten bokmål eller nynorsk, og Språkrådet anbefaler dem derfor uten forbehold. Uansett hvor stort eller lite behovet ditt er, kan vi hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du vite mer?

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med deg snarlig (som regel innen en time).

Hva er poenget med klarspråk?

Klarspråk lønner seg

Dårlig språk er dyrt. Det fører til dårlig kommunikasjon, som fører til misforståelser, som fører til feil. Og feil er dyrt fordi noen må bruke tid på å rette opp i dem. Godt språk, derimot, er billig.

Klarspråk skaper tillit

Du må ikke kaste om deg med faguttrykk for å fremstå seriøs. At du er i stand til å snakke direkte og tydelig, viser at du har faglig selvtillit og setter leseren først.

Klarspråk sikrer kvalitet

Som regel er det ikke noe problem å skrive langt og komplisert om et tema, spesielt hvis du er ekspert på området selv. Utfordringen er å skrive på en enkel måte som folk forstår. Med klarspråk sikrer du derfor kvaliteten på formidlingen, fordi folk faktisk forstår det du skriver.

Vil du ha blogginnlegg, språktips og nyheter fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!

Et komplett tekstbyrå

Kontakt


Tlf. 21 39 69 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sosiale medier