Totaltekst hjelper DNB med språket

Totaltekst og DNB inngikk i mai 2015 en løpende avtale om tekstsamarbeid. Vi har siden da bistått Norges største bank med et bredt spekter av kommunikasjonsutfordringer.

Kompliserte språklige problemstillinger

«DNB er en kunde med til dels kompliserte språklige problemstillinger som er både morsomt og krevende å jobbe med for oss som er så opptatt av språk og tekst», forteller Bjørnar Øverland, daglig leder og partner i Totaltekst. «Vi jobber med mange ulike kommunikasjonsutfordringer, og en stor del av vårt bidrag er å forenkle språket i brev og andre utsendelser. Rent konkret foregår samarbeidet ved at DNB sender oss en brief eller en presentasjon av en problemstilling, gjerne sammen med tidligere eksempler, og så arbeider vi med språket for at budskapet skal bli presist og enkelt å forstå.»

DNBs stemme

Avtalen innebærer også at Totaltekst er en strategisk partner i språkarbeidet. Vi har for eksempel en pedagogisk rolle hvor vi kurser ansatte og videreutvikler DNBs språkprofil. «Når du mottar et brev fra DNB, skal du umiddelbart kjenne igjen stemmen deres, enten det gjelder opprettelse av Barnas sparekonto eller hvordan du skal forholde deg til banken ved dødsfall. Å lage et språk og en stemme som favner alle bankens områder og som er gjenkjennelig på tvers, er et arbeid som er både komplisert og spennende», sier Elling Aarflot, ansvarlig tekstforfatter hos Totaltekst. «Tradisjonelt er dette en bransje som er kjent for å omgi seg med kronglete setninger og faguttrykk som kan være frustrerende for kunder å forholde seg til. Vi kaller det 'banksk' for moro skyld, men at Norges største bank går i bresjen for å endre dette, er både modig og inspirerende. At vi får lov å bidra til at kundene i DNB forstår banken sin bedre, er et arbeid vi ser på som både viktig og givende, og vi tror definitivt at kundene vil sette pris på det.»
«Samarbeidet med Totaltekst er av stor verdi for oss, både når det gjelder konkret teksthjelp og som en strategisk partner i språkarbeidet.»
Gun Kristin Nøkleby, ansvarlig for corporate identity i DNB

Tjenester levert

Vil du ha blogginnlegg, språktips og nyheter fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!

Et komplett tekstbyrå

Kontakt


Tlf. 21 39 69 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sosiale medier