Klar tale til høyskolen

Når man driver en skole og mye av hverdagen går med til å kommunisere med travle studenter, er det viktig at man uttrykker seg tydelig og klart. I tillegg ønsker man selvsagt å unngå språklige feil for ikke å bli oppfattet som uprofesjonell. Dette ville Høyskolen Kristiania ha hjelp til da de bestilte klarspråkkurs fra oss.

Stor organisasjon

Høyskolen Kristiania er en av Norges største private høyskoler. Selv om kanskje en del av studentene skulle ønske det, var det ikke den akademiske staben som hadde klarspråkkurs denne onsdagen, men medarbeidere fra markedsavdelingen og studentsenteret.

Engasjerte deltakere

På kurset gikk vi gjennom de viktigste prinsippene for klarspråk og viste de vanligste språkfellene folk går i. Feilene ble illustrert med eksempler, som vi utfordret deltakerne til å omformulere. Etter lunsj anvendte deltakerne det de hadde lært, i oppgaver som tok utgangspunkt i deres egne tekster. Disse hadde de sendt til oss på forhånd, og dermed kunne vi stille med skreddersydde øvelser som tok for seg nettopp det deltakerne trengte mest hjelp til.

Kursleder Hilde Strømsnes forteller om en engasjert og nysgjerrig gjeng, som stilte mange gode og interessante spørsmål underveis. Om studentene på Høyskolen Kristiania er like ivrige og oppegående, er det all grunn til å se optimistisk på fremtiden.

Uttalelse fra kunden

Høyskolen Kristiania har en omfattende tekstproduksjon, som spenner fra politiske, offentlige dokumenter til e-post-dialog med nåværende og kommende studenter, og har brukt språkvasktjenestene til Totaltekst ved flere anledninger med gode erfaringer. Vi ønsket derfor et kurs som tok for seg «de vanlige feilene» som mange gjør, men som man kanskje ikke var klar over at var feil, nettopp fordi mange gjør dem.

Hilde Strømsnes fra Totaltekst hadde forberedt seg godt og lest gjennom både nettsidene våre og tekster som ble tilsendt. Slik fikk vi et skreddersydd opplegg der de feilene vi oftest gjør, ble gjennomgått. Det var gode eksempler, og oppgavene vi fikk utdelt, gjorde oss oppmerksomme på hvor lett det er å tro at man skriver korrekt, bare man pakker inn teksten i en «profesjonell stil».

Etter kurset har vi alle blitt veldig bevisste på hva og hvordan vi skriver, nesten til det komiske. Det ble med ett mye vanskeligere å uttrykke noe som helst, men det går seg vel til, etter hvert som de nye – og riktige – skrivereglene blir en naturlig del av tekstarbeidet.

Jeg anbefaler alle å friske opp språkkunnskapene sine med et slikt kurs.
Aleksander Hoel, webredaktør og tekstforfatter Høyskolen Kristiania

Evaluering

Alle kursdeltakerne ble bedt om å fylle ut et anonymt evalueringsskjema i etterkant av kurset, og resultatene viser at de var fornøyde.
«Etter kurset har vi alle blitt veldig bevisste på hva og hvordan vi skriver, nesten til det komiske. Jeg anbefaler alle å friske opp språkkunnskapene sine med et slikt kurs.»
Aleksander Hoel, webredaktør og tekstforfatter ved Høyskolen Kristiania

Tjenester levert

  • Skrivekurs
  • Klarspråk

Vil du ha blogginnlegg, språktips og nyheter fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!

Et komplett tekstbyrå

Kontakt


Tlf. 21 39 69 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sosiale medier