Raskspråk

Å lære det som skal til for å bli bedre i klarspråk, trenger ikke å ta lang tid så lenge kurslederen er tydelig, konkret og ... vel ... god i klarspråk.

Klarspråk på Holmsbu

Oslo kommune, byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet, ville ha et raskt og relevant kurs i klarspråk. Vi tok derfor utgangspunkt i to tekster de nettopp hadde skrevet, og gikk igjennom prinsippene for klarspråk med eksempler fra disse tekstene.

Klar melding

I løpet av to timer gikk kurslederen, Hilde Strømsnes, gjennom de viktigste reglene og prinsippene i klarspråk, og resultatet ble et engasjerende kurs med livlige debatter om fokus, forholdisme og symptomer på substantivsyke. Deltakerne var svært interesserte og engasjerte, og det er alltid et godt utgangspunkt.
«Som byråkrater flest kan vi ha en tendens til å velge unødvendig vanskelige formuleringer. Vi trengte en gjennomgang og fikk mange gode råd. Enkelte av rådene bruker i alle fall jeg hver dag! Jeg velger aktive former fremfor passive, i alle fall mer enn før, og jeg påstår aldri at vi har «hovedfokus» på noe i det hele tatt, jeg lover.»
Ole Slyngstadli, byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet, Oslo kommune

Tjenester levert

  • Skrivekurs
  • Klarspråk

Vil du ha blogginnlegg, språktips og nyheter fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!

Et komplett tekstbyrå

Kontakt


Tlf. 21 39 69 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sosiale medier